Полезно

                Всякаква полезна информация, която ви интересува...

 

Компанията започва своята история от 1923г. в Токио (Япония), като фабрика за производство на електрически компоненти. И до ден днешен японският прозводител -  Fuji Electric Holdings Co.,Ltd се смята за един от водещите лидери в областта на разработването и внедряването на микроелектроника - полупроводници, компютърни компоненти, UPS-и, помпи, вентилатори и т.н.

Един от клоновете на тази компания е Fuji Denki Sosetsu Co.,Ltd., която от началото на 2011г. носи името Fuji Furukawa Engineering & Construction Co, и се занимава с разработката и производството на нови модели битови и промишлени климатици и  климатични системи.

Разработените климатици отFuji Furukawa Engineering & Construction Coпроизвеждат и предлагат в търговската мрежа под марката FUJI ELECTRIC.


FUJI ELECTRIC е едно от най-известните имена в света високите технологии (включително и  климатизацията).
Постоянните разработки, използването на иновативни похвати водят до производството на все по-нови, по-добри и по-надежни климатични системи,благодарение на което компанията диктува модата в света на климатичната техника и досега.

FUJI ELECTRIC се произвежда своите климатици в заводите на корпорацията Fujitsu General. FUJI ELECTRIC е запазена марка, ориентирана към производството на климатични системи за азиатския и американския пазар. Производството е от битови сплит и мулти-сплит климатици до промишлени системи за централна климатизация (VRV, VRF системи). Компанията постига успехи в продажбите не само в тези региони,където също така държи и най-големия пазарен дял в сегмента,но и като цяло на световния пазар.Този успех в никакъв случай неможе да се нарече случаен.Той е резултат от дългогодишния опит  и постоянното поддържане на едно високо ниво в производството на климатичната техника.
За толкова години на международния пазар FUJI ELECTRIC се е превърнала в синоним на качеството и висок технологичен напредък от една страна и желанието за непрестанно развитие от друга.


Какви са предимствата на климатичните системи FUJI ELECTRIC?

 • безупречен дизайн и безшумна работа: привлекателния вид и тихата работа е достигната благодарение на използването на широки вентилаторни турбини, специални радиаторен тип решетки - пластмасовия корпус е изработен от специален състав, който е с увеличени антикорозионни свойства и същевременно е с по-леко тегло;
 • високоефективно топлоотделяне - във вътрешното тяло има поставен изключително безшумен вентилатор, топлообменник, който е разположен в центъра на тялото и осигурява висока ефективност при охлаждане или отопление на преминаващия през него въздух;
 • автоматично насочване на въздушния поток - чрез функцията "Swing" климатичната система автоматично насочва въздушната струя, като не оставя не климатизирано място в помещението;
 • мощен и широк хоризонтален поток от студен въздух при охлаждане пада по естествен път от горе на долу, а не е насочен директно върху вас;
 • удобен пулт на дистанционното управление с всички необходими индикации за комфортна и сигурна употреба;
 • автоматичния рестарт запазва зададените настройки дори и след неочаквано прекъсване на електро захранването;
 • инверторни климатици са снабдени с V-PAM или i-PAM инверторни системи, които ще гарантират високата отдавана мощност и ниската консумация на електроенергия

 

 

http://www.varnaklima.com/images/logos/fujitsu.png

  Fujitsu General Ltd. е крупен Японски концерн, създаден през 1936 в гр. Кавазаки, специализиран в производството на климатична техника. Основна цел на компанията е разработката и производството на високо-технологични продукти.

  Производствената линия на компанията обхваща широката гама от конвенционални сплит системи- стенни, касетъчни, канални до системите от най-ново поколение - VRF (Variable Refrigerant Flow), даващи съвременно решение за климатизация на администативни и обществени сгради, хотели и др.

  Акцент е поставен върху новите инверторни модели клас "А". Всички инверторни модели от касетъчен, канален, подово-таванен, стенно-таванен и стенен тип са с нови енергийно ефективни показатели (COP/EER). „V-PAM” контрол, „DC” мотор и „DC” компресор са само част от подобрените енергоспестяващи и шумови характеристики на системите.
Пречистването на въздуха също заема важно място в разработките на производителя. Моделите от серия NOCRIA се отличават с UV - стерилизираща лампа, а при стенните модели е добавен плазмен филтър, осигуряващи оптимално пречистен и йонизиран въздух.

Модели на Fujitsu General за 2011 г

  На традиционното изложение за отопление, климатизация и вентилация HVAC- Chillveta в Германия през месец октомври, Японският концерн Fujitsu General представи новите модели климатични инсталации за Европа– стенен тип и стенно-таванен тип за 2011 г.
Гамата на стенния тип LU и LT се отличава с:

 • елегантен дизайн- тънък профил с фино покритие
 • отличен COP – 4,72.
 • ниско ниво на шум – 21 dB(A)
 • съвременна DC инверторна технология
 • енергоспестяване-клас АА
 • работен диапазон – минус 15 градуса външна температура
 • 10 градуса отопление (не позволява темп. в помещението да падне под 10 градуса)

Към характеристиките е добавена и нова функция – Human Sensor. Вграденият датчик следи за движението на обитателите на помещението и контролира ефективността на работа.

Гамата ще се предлага с мощности 7000, 9000, 12000, 14000 Btu/H за модел LU и 9000, 12000 Btu/H за модел LT и се очаква на пазара в Европа в средата на 2011 г.

Гамата на стенно-таванния тип Nocria предлага

 • нов дизайн
 • висока енергийна ефективност
 • V-PAM инверторна технология
  Очакват се в началото на отоплителния сезон 2011 г

                             http://www.bulclima.com/uploads/article_gallery_images/dsc03838.jpg

 

 

 

http://www.decal-orations.com/images/graphics/f/fu/fuji_electric_corp__of_amer.png

 

        Корпорацията FUJI ELECTRIC е една от най-известните имена в света.
Постоянните разработки, използването на напредничави технологии водят до все по-нови, по-добри и по-надежни климатични системи.
Климатичните системи на Fuji се произвеждат от компанията FUJI ELECTRIC, която има още две дъщерни компании.
FUJI ELECTRIC е запазена марка, ориентирана към производството на климатични системи за азиатския и американския пазар, като успява да държи най-голям пазарен дял по продажби за тези региони.
       Компанията започва своята история от 1923г. в Токио, като фабрика за производство на електрически компоненти. И до ден днешен Fuji Electric Holdings Co.,Ltd се смята за един от водещите лидери в областта на разработването и внедряването на микроелектроника - полупроводници, компютърни компоненти, UPS-и, помпи, вентилатори и т.н.
       Един от клоновете на тази компания е Fuji Denki Sosetsu Co.,Ltd., която се занимава с  разработката и производството на нови модели климатични системи - тези системи се произвеждат под марката Fuji Electric.
Какви са преимуществата на климатичните системи FUJI ELECTRIC?

 • безупречен дизайн и безшумна работа: привлекателния вид и безшумната работа е достигната благодарение на използването на радиаторен тип решетки  - пластмасовия корпус е изработен от специален състав, който е с увеличени антикорозионни свойства и същевременно е с по-леко тегло;
 • високоефективно топлоотделяне - във вътрешното тяло има поставен изключително безшумен вентилатор, топлообменник, който е разположен в центъра на тялото и осигурява висока ефективност при охлаждане или отопление на преминаващия през него въздух;
 • автоматично насочване на въздушния поток - чрез функцията "Swing" климатичната система автоматично насочва въздушната струя, като не оставя не климатизирано място в помещението;
 • мощен и широк хоризонтален поток от студен въздух при охлаждане пада по естествен път от горе на долу, а не е насочен директно върху вас;
 • удобен пулт на дистанционното управление с всички необходими индикации за комфортна и сигурна употреба;
 • автоматичния рестарт запазва зададените настройки дори и след неочаквано прекъсване на електро захранването

 

Чист въздух всеки ден
Малките частици прах,плесенни спори и микроорганизми се абсорбират от филтъра със статично електричество и се унищожават от полифеноловите съставки,които се извличат отябълка. Деодориращия филтър е мощен абсорбатор на миризми чрез генерирането на йони. Филтърът може да се използва около 3 години ако се мие редовно.

Вътрешно изсушаване
Този модел е снабден с функция за вътрешно изсушаване.След като климатизатора се изключи започва тази операция вътре в тялото на уреда. По този начин се унищожават бактериите и плесенните спори отвътре по повърхността на топлообменника.
Енергиина ефективност  -  Клас А+

Нов триредов топлообменник на външното  тяло
Дистанционно управление 
Често използваните бутони са големи и яркоразличими. Всички функции са  с директно набиране.
Плазмен модул
Монтиран плазмен модул за филтриране на въздуха. Частиците прах се привличат от електростатичния филтър, а миризмите се поглъщат от слабия заряд от йони. Използвани са филтри със слабо вентилационно съпротивление, както и филтри за едновременно почистване на въздуха и събиране на прахта от помещението.

 

 

 

DAIKIN IND. LTD е основана през 1924г. от Акира Ямада в Осакa, Япония.

Днес DAIKIN произвеждат и пласират по света висококачествени климатици и климатични системи за промишленоста, за фирми и битови нужди, с общ оборот от 5.7 млрд  евро.

Десeтилетният опит, последователната изследователска дейност и иновативната технология напрaвиха климатиците DAIKIN №1 в Япония и света. Корпорацията DAIKIN се явява един от родоначалниците и най-активния производител на климатична техника. Корпорацията по право се счита за законодател на световното ниво в областта на разработка и серийно производство на оборудване за климатизация.

  При сглобката на климатици DAIKIN е въведен 100% изходящ контрол на качеството- проверка на работоспособността на всяка сглобена единица климатично оборудване.

  Задължителен 100% входящ контрол на всички комплектуващи детайли и възли изключва снижаване на качеството на климатиците.
Номенклатурата на климатици DAIKIN значително превишава разнообразието на тази техника на други известни марки.
В момента тя наброява повече от 3200 модела климатици, включващи битови, полупромишлени и промишлени климатици, системи за централна климатизация/VRV/, чилъри, конвектори, системи за вентилация.

  Компанията Daikin стана единственния производител на климатично оборудване, който е получил правото да изобразява на своите климатици сплит система и пречистватели на въздух синята пеперуда – символ на програмата SENSITIVE CHOICE.

 

  Това свидетелства за високо качество на климатици Daikin,  а също за безопасност при експлоатация.
Програмата SENSITIVE CHOICE беше учредена от Австралийския Национален Съвет по проблемите на астмата (National Asthma Council Australia) съвместно с Новозеландския Институт по Респираторни и Астматични Заболевания (Asthma & Respiratory Foundation New Zealand).  Цел на програмата се явяват определени изделия,  най- точно отговарящи на потребностите на хората, страдащи от астма и различни форми на алергии.
Изключителното признание на климатици  Daikin от двете авторитетни национални организации свидетелства за иновационния потенциал на компанията и новите технологии, внедрени в нейната продукция. Технологията за пречистване на въздуха, използвана в пречиствателите и климатиците Daikin, обеспечава най-чиста и свежа атмосфера в помещенията.

http://v-clima.com/files/image/daikin%20snimka.JPG

 

http://www.klimafrost.com/images/stories/logo_planini1.jpg

 

  Чист въздух, приятен климат, комфортна температура на въздуха и водата – това са необходимите съставни части за нормален живот, гаранция за добра трудоспособност и жизненост на един човек. Съвременните системи за климатизация и вентилация, водонагреватели, електрически, газови и парни котли, всичко това прави животът ни по-удобен и приятен. Технологията не стои на едно място. Модерните битови климатици сега са в състояние не само да охлаждат въздуха, но също така имат допълнителни полезни функции. Сега съществува възможност едно помещение да бъде добре отоплено дори при -20 градуса по Целзий външна температура и даже да спестява електроенергия. Такива са климатиците с инверторната технология, която позволява уредът ви да постига зададената от вас температура, след което автоматично се регулира, в случай, че тя се е променила. Днес климатиците са се научили да осъществяват по-дълбоко пречистване на въздуха, да го обогатяват с кислород, йонизират, поемат цигарения дим и успешно се борят с бактерии и гъбички. Ако смятате, че това за Вас е необходимост и търсите подходящия уред, ние ви предлагаме климатичните системи на фирма NIPPON.

  В момента на българския пазар климатиците NIPPON са сред популярните марки. За да се постига такъв ефект на световно ниво, производителят въвежда непрекъсната модернизация на цялостния процес, както и иновационни технологии. Заводите AUX и HISENSE, в които се произвеждат уредите NIPPON, се намират в Китай и са сред най-големите в азиатската държава. В момента в заводите работят над 20 000 работници. Климатиците NIPPON без съмнение принадлежат към групата на престижните и висококачествени марки. А причините за това са: изключително безшумната работа, йон генераторите, и гарантираната висока ефективност на отопление и охлаждане, базирана на интелигентна система с външен датчик, който следи за размразяването. Докато нормалните климатици спират да работят „на топло" при заледяване на изходната тръба, и започват да отопляват едва след определен период от време, вградената в Nippon интелигентна система на размразяване проверява кога тръбата се е изчистила и тогава климатикът започва веднага да работи в режим отопление. При проектирането и производството на продукти NIPPON се отделя особено внимание на всеки един детайл, именно затова
уредите са удобни и лесни за експлоатация.

  Основният двигател в бизнеса на NIPPON – управление на качеството, което е тяхната философия за управление. Водена от тази философия, фирмата непрекъснато търси начини как да осъществи мечтите на хората в реалност, за да им направи живота удобен, комфортен и богат с добри емоции. Компанията върви напред, създавайки техника от висок клас, едновременно намалявайки въздействието й върху околната среда.

  NIPPON – качество, надеждност и уют. Ние Ви предлагаме климатици с:

 • Енергиен клас А
 • Безшумна работа
 • Висока ефективност на отопление и охлаждане
 • Интелигентна система за размразяване
 • Дигитален дисплей
 • Йон генератор

 

http://reviewhorizon.com/wp-content/uploads/2010/03/panasonic-logo.gif

    За България компания Panasonic зае почетното първо място за най-големи продажби на инверторни климатични системи за офис и жилищни помещения за трета поредна година. Един от водещите производители на потребителска електроника Panasonic се доверява на много проста, но утвърдена философия за своите климатични системи- умело съчетание между мощност и функционалност, носейки не само тишина и комфорт във всеки дом, но и  здравословен микроклимат чрез пречистващите филтри и красота чрез иновативния си дизайн. Оценявайки високо широкия пазар на климатичните си системи в страната ни, лидерът в момента Panasonic организира множество среща между инженери и технически сътрудници на компанията  и  представители на български фирми от климатичния бранш  за споделяне нови идеи и за събиране на информация относно желани иновации в областта. Присъствайки винаги и участвайки дейно в срешите ние с гордост си признаваме, че значителна част от споделените ни идеи са вече реалност в съвременните модели на климатици Panasonic. 

   Всички модели са разделени на 3 класа: HI-END FLAGSHIP призведени в Япония, business deluxe, произвeдени в Малайзия и STANDART произведени в Китай. Моделите от Япония и Малайзия се отличават с високо качество,надежност и множество нови функции като Генератор на кислород и АС РОБОТ . Китайските са така наречените бюджетни климатици.


http://www.panasonic.asia/ecoideas/econavi/img/tit_econavi.jpg

 За превъзходството на климатични системи Panasonic:


Тишина и комфорт – Климатичните системи  Panasonic разполагат с 4 степени на въртене на вътрешния вентилатор, което със сигурност може да Ви гарантира особено на най-ниската скорост,около 20 dB, една наистина безшумна атмосфера, което ще е перфектна както за работа, така и за Вашия дома, където търсите спокойствие и тишина. Керамичните лагери, скоито се произвеждат вече всики нови модели, ще Ви осигурят гарантирано дълги години приятна и тиха среда. Прецизно обмислено от инженерите на Panasonic, намаляването и цялостното спиране на компресора при обръщане в режим на размразяване се извършва плавно, за да се избегне дори и неприятния клокочещ шум на фреона, преминаващ в газообразно състояние. 


Поддържане на здравословен микроклимат с e-ion Air Purifying System. Почистващата система e-ion на климатичните сисмтеми Panasonic представлява устройство, което премахва нечистотиите чрез наелектризиране на частиците въздух, преминаващи през топлообменика.Забравете за бактерите и вирусите във въздуха, благодарение на положително заредената филтърна решетка мухълът и плесенът са вече част от миналото. Предимството на почистващата система e-ion на Panasonic за сравнение с останалите марки е непрекъснатият контрол на концентрацията на отрицателните йони, тъй като е всеизвестно, че пренасищането на въздуха с тях води до повреждане на лаковите покрития на мебелите.


http://www.vimaks-klimatici.com/uploads/images/e-ion_1.jpgФункцията Mild Dry Cool – Факт е, че в режим на охлаждане климатичната система интензивно изсушава въздуха в жилищното и/или офис помещение, което е изключително неблагоприятно както за спящия човек. Комапния Panasonic разработи програма, която спомага да се избегне  прекомерното изсушаване на въздуха в режим на охлаждане, която е много полезна за холови помещения и наложителна за спални. Тайната се крие в промяната на температурата на изходящия въздух до оптимална стойност, което позволява да се избегне кондензацията на влагата по вътрешния топлообменник.


Сензорът ECO PATROL – Eco patrol представлява система с инфрачервен пасивен детектор, който засича и отчита присъствието на хора в помещението и в зависимост от получените данни сменя програмите за климатизация , като по този начин спомага за поддържането както на максималем комфорт така и за пестенето на електроенергия. Тази нова функционалност на новите климатични системи  Panasonic може да доведе до 20% понижаване на консумацията на електроенергия в сравнение с останалите марки.


http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:HhImeUUOvqvCzM:http://i1003.photobucket.com/albums/af152/sieuthidieuhoa/panasonicc/chart-eco-patrol-4c_11.jpg&t=1

История на корпорацията Mitsubishi Electric

Историята на Mitsubishi Electric е историята за развитието на съвременна Япония. Компанията е основана през 1921г., когато Mitsubishi Shipbuilding Co. (в момента MHI LTD) създава Mitsubishi Electric Corporation със завода си в Кобе, Япония, за електрически мотори за презокеански плавателни средства.

През 30-те години на 20 век Mitsubishi Electric започва производство, инсталация и поддръжка на асансьори и ескалатори, както и производството на електрозахранващо оборудване. Компанията продължила да расте и да се разширява с бърза крачка и до 1960г. се издига като една от най-иновативните компании за производство на разнообразно електрическо оборудване в Япония. В началото на 60-те години компанията също така обръща внимание на екологично осъзнати производствени техники – години преди грижата за опазване на околната среда да се превърне в основен проблем.

През следващите две десетилетия компанията започва да се разширява в чужбина, като тя е иноватор в развитието на компютрите, напреднали системи за климатизация, автомобилна електроника, сателити, основаващи се на фотоелектрическа технология и създаване на енергия чрез атомно захранване.

От 1980г. до днес, скоростта, с която Mitsubishi Electric представя и подобрява тези пробивни технологии и продукти  в полза на обществото, индустрията и хората като цяло, е поразителна. Тези технологии включват първите в света широкообхватни LED екрани за спортни стадиони, най-големия CRT телевизионен екран за потребителския пазар, първия спираловиден ескалатор, антенната технология, която стои в основата на първата в света реклама за Интернет обслужване на полети и много други.

Днес Mitsubishi Electric е глобален гигант, оперирайки в 35 страни, с над 100,000 служители и консолидирани нетни продажби за повече от 32 милиарда долара /Годишен доклад 2007/.

 
Различни с качеството на Мицубиши


По-добра работа, по-ниска консумация на енергия и по-дълъг живот


За Мицубиши никога не е било достатъчно просто да отговарят на пазарните стандарти, независимо колковисоки са те. Когато става въпрос за комфорт, ефективност и издръжливост,Мицубиши Електрик винаги изпъква пред конкуренцията. Става дума за MEQ – Качество Мицубиши Електрик. Товапросто е един различен стандарт, който създава водещи продукти в индустрията.Климатици, които възвръщат инвестицията Ви с дълъг живот и ниска консумация на енергия.

Издръжливи вътрешни и външни тела


Здрава конструкция, сурови тестове, дълъг живот


Ние подлагаме вътрешните и външните тела на климатиците на сурови тестове за издръжливост – включително температури, каквито рядко се срещат където и да било в света. Целта ни е да подсигурим минимум 10 години безпроблемна работа на продукта, като по този начин защитим и Вашата инвестиция. А за да Ви дадем сигурност и след изтичането на този период, подсигуряваме резервни части за всички модели цели 11 години  след спирането им от производство.

 

http://www.technologytell.com/gadgets/files/2012/11/sharp-logo.jpg

 

  Японският концерн SHARP се отличава с високо качество и надежност на продуктите.SHARP е основана през 1912година, в Tokuji Hayakawa - Япония, като малко магазинче за металообработване. През 1935г. структурата на компанията е променена и приема името Hayakawa Metal Works Institute Co. В SHARP работят над 100 000работници в различните сектори. В климатичната техника SHARP се слави с много добри показатели на своите машини. Фирмата е с големи традиции на Японският пазар.

  С Monosplit Inverter Plasmacluster климатиците на ще изпитвате истинско удоволствие, с тяхната висока производителност и безшумна работа.Всички модели могат да се хармонизират перфектно във всяка среда и да се осигури максимална ефективност, благодарение на екологичният охладител R-410A, технологията DC-ECO inverters и изключителната система за пречистване Plasmacluster TM.  

           Новите въздухопречистватели от Sharp      

 •  За чист и свеж въздух без прах
  За въздух без микроорганизми
  За въздух без никакви вируси
  За въздух без вредни миризми
  За идеален баланс на йони (H+ 02-)
  За контрол на влажността
  За борба със спорите на мухъл
  За спокойствие на всяко бебе
  За спокойствие на алергични хора

 

               Plasmacluster технология

plasma1

Технологията плазмаклъстер е революционна технология на SHARP, която дезинфекцира и предпазва въздуха от алергени, вируси и мухъл.

Плазмаклъстерите правят вашият дом още по-приятен, като разрушават и премахват невидимите вредни субстанции като алергени,вируси и мухъл.

Принцип на работа: плазмаклъстерният йонизатор работи, като излъчва положителни и отрицателни йони във въздуха, които моментално се превръщат в радикали на кислорода и прилепват по повърхността на алергените, вирусите и мухъл във въздуха. Тези радикали премахват водорода от повърхността, разрушавайки субстанцията. После водорода се комбинира с кислородния радикал и формират вода, която отива във въздуха.
.
Технологията плазмаклъстер йони
Изследванията са направени със съдействието на проф. Герхард Артман от университета за приложни науки в Германия.

Обяснение на механизма на действие на плазмаклъстерният йонизатор. plasma2

През 2000-та година, SHARP разработи плазмаклъстерен йонизатор, технология която деактивира бактериите във въздуха, като изпуска положителни и отрицателни йони. В сътрудничество с изследователски институции по целия свят, ние в последствие доказахме, че плазмаклъстерните йонизатори могат да деактивират бактерии, вируси и алергени витаещи във въздуха, като ги обират от водорода, и можем да докажем количествено степента на намаляване на броя им.

От 2002 г. ние работим с професор Герхард Артман от Департамента по клетъчна Биофизика и Биоинженерство в университета за приложни науки в Германия. Професор Артман е един от световните водещи фигури в областта на клетъчното инженерство, и нашите съвместни изследвания са в състояние да хвърлят светлина върху механизма на протоплазмената (плазмаклъстер) група йони, отстраняващ вредните бактерии от повърхността на клетъчната мембрана.

Протеиновата материя заедно с мембраната е основна съставка за извършване на жизнените клетъчни функции. В бактериите, около 70% от клетъчната мембрана се състои от протеини, а също така е добре известно, че вирусите имат структура, в която централното ядро на ДНК, е заобиколено от протеинови сакове. Въз основа на настоящите резултати, доказахме научно, че можем да очакваме плазмаклъстерните йонизатори , да са ефективни срещу широк спектър вредни бактерии и патогени във въздуха, които имат сходни протеини на повърхността си.

plasma8

Работейки с изследванията на професор Артман, ние използвахме техники на молекулярната биология за да анализираме протеини на неактивни бактерии, и резултата от наблюденията с помощта на електронен микроскоп се оказа, че плазмаклъстерният йонизатор повреди повече от 60 типа протеина по повърхността на клетъчната мембрана на патогена, а това води до неправилно функциониране и деактивиране на клетката.

Механизмът е различен от тези, които убиват бактериите чрез ултравиолетова светлина или радиоактивност проникваща във вътрешността на микроорганизмите. Ние бяхме в състояние да удостоверим, че плазмаклъстерните йони не увреждат ДНК (не причинява рак), а присъстват във вътрешността на бактериите.

Предвид тези факти, превъзходството на технологията на плазмаклъстерният йонизатор пред други системи за отстраняване на бактерии във въздуха бе доказана по отношение на широчината на нейната ефективност и безопасност от молекулярна и биологична гледна точка. Sharp е единствената компания за потребителска електроника успешно обяснила механизма, чрез който технологията за пречистване на въздуха деактивира бактериите.

plasma4

 

Генераторът на плазмаклъстерният йонизатор е инсталиран в кутия с работен обем от 4 литра. Бактерии бяха вкарани в кутията и изложени на йонно въздействие за определен период от време, след което, бяха анализирани с помощта на електронен микроскоп. Резултатите потвърждават факта, че мембраната на клетката е била повредена от излагане на въздействието на йоните и че вътреклетъчният материал е изтекъл. Това означава, че йоните разкъсват протеинът в мембраната на клетките на бактерията и отварят дупка в нея, което води до повреда на мембраната. В резултат на това, бактериите се считат за деактивирани и не могат да се размножават.

Анализ на протеина в клетъчната мембранна повърхност на клетката
Генераторът за протоплазмената група йони е инсталиран в кутия с работен обем от 4 литра. Бактерии бяха вкарани в кутията и изложени на йонно въздействие за определен период от време, след което, бяха анализирани с двумерен полиакриламиден гел чрез електрофореза(движение на частици в електрично поле към единия от двата електрични полюса, намира приложение в биохимията и медицината за разделяне на високомолекулни съединения на фракции с различна молекулна маса) * 3 (2D-PAGE). Бактериите, които не са били изложени на йонно въздействие, голямо количество от мембранният протеин е останал непокътнат, но изложените на йонно въздействие клетки на бактерии е причинило на протеини на бактерията почти напълно елиминиране. Ние потвърдихме, че сигналът за повече от 60 вида протеин е онищожен. Това означава, че йоните причиняват повреда на протеина в клетъчната мембранна повърхност на бактериите.

Patented and tested worldwide !

plasma5

 

Преглед на технологията плазмаклъстерен йонизаторplasma6

Плазмата генерира положителни и отрицателни йони от водните изпарения във въздуха. Тези йони имат свойството да се групират около микрочастиците, и по този начин, те обграждат вредни вещества във въздуха, като мухъл, вируси и алергени. В този момент, химичната реакция протича по повърхността на клетъчната мембрана, и те се превръщат в кислородни радикали, силно активен, но нестабилен материал, който обира вредното вещество на водородния атом.

 

plasma7

 

http://garywebsterasc.net/yahoo_site_admin/assets/images/Logo_Toshiba_AirCon_3.124135145.JPG

 

              "TOSHIBA” е основана през 1875 г, като пионер в Японската технологична индустрия. Инверторната технология, приложена в съвременните климатици, е създадена от Toshiba още в началото на 1980 г. Първата машина инверторин тип е произведена през 1981 г. Днес, приблизително 25% от високостенните климатици, които се продават по цял свят са инвертори. Идеята, върху която се базира успехът на концепцията за инвертора, е съвършенният контрол на мощността.Новата дигитална хибридна инверторна Toshiba е съставена от два отделни контролни модула. Осигурява постоянен, естествен комфорт, постигнат с максимална енергийна продуктивност.

 

              Описание на серията Super Daiseikai на Toshiba

 

 

Технологии за почистване на въздуха в климатици Toshiba Daiseikai
Toshiba Super Daiseikai снимка 1

Плазмен филтър

 
Двустепенният плазмен филтър задържа замърсяващи частици с диаметър до 0,01 микрон и меришещи молекули с диаметър до 0,001 микрон. Това е уникален високоефективен филтър кйто се явява като основен елемент в системата за почистване на въздуха.
Плазмения филтър, е поставен в сплит-системите Daiseikai, обработва по- голям обем въздух, отколкото обикновения филтър, и осигуряват високо качество на въздуха.

Toshiba Super Daiseikai снимка 2

Системата за почистване на въздуха, приложена в климатиците Toshiba Daiseikai, съответства на стандартите за битови въздухо-очистители JEM 1467 (тестването е проведено в Японската асоциация  на производителите на електроника).

Филтър Супер Oxi Deo с витамин С и екстракт от кафе

Toshiba Super Daiseikai снимка 3Новия филтър Супер Oxi Deo, е поставен в стенните сплит-системи Toshiba DAISEIKAI, съчетава в себе си всички положителни качества на витамина С, екстракт от кафе и цеолитен филтър.
Разработената от Toshiba технология е позволила обединяването на абсорбирaщите свойства на витамин С и екстракта от кафе, ефективно отстраняват от въздуха вредните оксиданти и превръщат вредния за кожата активен кислород в О2. Активния кислород е предпоставка за увеличеното образуване на меланин, който довежда до появата на тъмни петна на кожата. Витамин С, действа като ефективен антиоксидант и отговаря имено за обезвреждането на активния кислород.
Toshiba Super Daiseikai снимка 4
Супер цеолитен филтър почиства въздуха от замърсяване, отстранява миризмите.
Филтър Супер Oxi Deo лесно се почиства: накиснете го в топла вода за 10-15 минути и го изсушете на въздух. Почистването се препоръчва да става на всеки 2-3 месеца.
Toshiba Super Daiseikai снимка 5

Филтър за грубо почистване


Катехиновият филтър за грубо почистване задържа по-големите частици от праха. Катехин - това е екстракт от зелен чай, природно почистващо и анти-бактериално вещество. Срокът на действие на филтъра е не ограничен. Филтъра за грубо почистване трябва да се  почиства всеки месец  с прахосмукачка или да се мие с топла вода.

Преден панел
Панелът на климатиците Daiseikai е направен от висококачествена пластмаса, тя не се деформира и не  си променя цвета с времето. Прахът и мръсотията лесно се премахват от предния панел на климатика с влажна гъба.
Toshiba Super Daiseikai снимка 6

Плазмен филтър

Toshiba Super Daiseikai снимка 7 Плазменния филтър на настенните сплит-системи Daiseikai оделят малки частици до 0,001 микрона.
Как работи този филтър?
Между електродите на филтъра се създава йонно поле. Частиците на замърсяване получават в него положителен електрически заряд.
1 степен на почистване. Отрицателно зарените електрони на оттаечните пластини на филтъра привличат положително заредените частици на замърсяване. Частиците на праха и молекулите на миризмите се абсорбират и разлагат.
2 степен на почистване. Оставащите частици падат на втората, по плътна секция отаечни пластини.
Toshiba Super Daiseikai снимка 8
Toshiba Super Daiseikai снимка 9

Бързо и ефективно

Плазменния филтър Daiseikai бързо и ефективно отстранява дима, който нагледно се демонстрира с помощта на специално устройство. Дима вътре в демонстрационна камера напълно е унищожен само за няколко секунди.

Toshiba Super Daiseikai снимка 10 Toshiba Super Daiseikai снимка 11
Toshiba Super Daiseikai снимка 12

Системата за самопочистване възпрепятства образуването на плесени

 

 

Системата за самопочистване Toshiba възпрепятства натрупване на влага в топлообменника, предотвратява образуването на плесен вътре в климатика. При изключване на Вашия климатик вентилатора на вътрешния блок работи oще 20 минути, изсушавайки топлообменника, след което се изключва автоматично.

Tехнология за ЙОНИЗАЦИЯ на ВЪЗДУХА в климатиците Toshiba Daiseikai

Почувствайте истинската свежест, заредете се със сила и здраве!

Далече от суетата, шума и замърсяването на големите градове - в планината, около водопада, на брега на реката или езерото, ние можем да почустваме истинската свежест.


Не е учудващо, че имено в тези места въздухът е пълен с  отрицателно заредените йони. Понятeн е устрема на  санаториумите и лечебни заведения да пресъздадат при тях атмосферата на затънтения ъгъл на дивата природа.

 

 

 

Toshiba Super Daiseikai снимка 13
Toshiba Super Daiseikai снимка 14 Сега Вие можете да дишате с кристално чист, даващ сили и здраве въздух в къщи с йонизатор Daiseikai.
Отрицателно заредените йони, които изработва йонизатор Toshiba, създват комфортна и здравословна атмосфера, при която Вие ще се почувствате бодри и пълни със сили.
Свежеста на водопада във Вашият дом... с йонизатор Daiseikai
Toshiba Super Daiseikai снимка 15 Daiseikai може да изработва до 35000* отрицателно заредените йони на 1 см3 ( средно 1000000 аерони на 1 см3)Това е еквивалентно на  качеството на въздуха да си до водопада и дори по- хубаво,от качеството на горския въздух.
* първоначални условия:
температура 24°С, влажност 80%. При работата в режим «Изсушаване» концентрация от 35000 йони на 1 см3 се наблюдавала в стая с площ от 17м2, на височина  1 м от пода след 2 часа от работата му  (температура 24°С, влажност 50%).

Тест на свежест

 
Прост тест с използването на свежосрязаните цветя показва, че цветето в стая с климатик Daiseikai съхранява свежестта си много повече,отколкото в стая с обикновен климатик - нагледно потвърждение от полза за здравето, която  допринася климатикът Daiseikai.

Toshiba Super Daiseikai снимка 16
Toshiba Super Daiseikai снимка 17
* научно-изследователски институт за технологии г. Маебаши, департамент на архитектурата, лаборатория Тсунео Ишикава
Отрицателно заредените йони защитават Вашя дом от насекоми и миризмата на тютюн.
Toshiba Super Daiseikai снимка 18 Toshiba Super Daiseikai снимка 19
Toshiba Super Daiseikai снимка 20 Toshiba Super Daiseikai снимка 21
Технология за енергоспестяване в настенните сплит-системи Toshiba Daiseikai
Toshiba Super Daiseikai снимка 22

Toshiba - изобретател на инверторната технология.

 
Инверторната технология, която се прилага в съвременните климатици, била изобретена в компанията Toshiba в началото на 1980 година и за първи път се е появила на пазара в 1981 година. Сега например 25% от стенните климатици, продавани в целия свят, - са климатици от инверторен тип.
Оригиналната идея на компанията Toshiba била приета от много конкуренти по целия свят. И все пак при тях никога не е достигано такова ниво на съваршенство и експлотационни характеристики, които достига компанията Toshiba, създателя на инверторна технология. В основата на успеха на инверторни концепции стои една проста идея: съвършенно управление на мощноста.


Инвертора позволява плавно регулиране мощноста на климатика, точно поддържана  температура в помещението и спестява до 30% електроенергия.


Смесения инвертор на постоянен ток (DC) - е нова разработка на компанията Toshiba - съдържа в себе си технологията на амплитудно-импулсната модулация (РАМ) и широко-импулсна модуляция (PWM). За максимално бързо охлаждане на помещението, при включвне на климатика се използва технологията РАМ, позволяваща на компресора да работи в максимален режим на производителност.
При достигане на зададената стойност, системата за управление чрез модула PWM поддържа температура в помещението с минимален разход на електроенергия.
По такъв начин, в климатиците Toshiba със смесен инвертор се съчетава комфорт и икономичност. Новите двуинверторни компресори Toshiba позволяват  да се използват всички преимущества на смесеното инверторно управление. Отличавайки се от стандартните роторни компресори, двуроторната система има широк диапазон от скорости на въртене на ротора. Това същественно увеличава ефективноста на системата при частично и минимално натоварване. Освен това, в двуроторната система са снижени шума и вибрациите на компресора, което положително се отразява не само на комфорта на ползвателя, но и на надежноста на климатика.


Компактни и леки външни блокове


Конструкцията на външните блокове на климатиците Toshiba Daiseikai се отличават с повишена компактност и малка маса, което облекчава и опростяава техния монтаж.

Toshiba Super Daiseikai снимка 23

Екологичен и безопасен хладоген R-410A

 
Новите климатици Toshiba са конструирани за използоване на нови технологии, а също тъка с разчетени стандарти, насочени за защита на окръжаващата среда. Моделния ред включва широк избор на климатици, специално разчетени за използоването на хладилният агент R-410A.
Хладилен агент R-410A -  безопасен за озоновия слой на Земята, невъзпламеняващ се, нетоксичен и във висока степен енергоспестяващ ххладилен агент. Неговия нулев коефициент за разрушаване на озоновия слой отговаря на най-стриктните изисквания по защита на окръжаващата ни среда, поставен от Монреалския протокол, който вече е в сила в някои страни.
Монреалския протокол предвижда принудително въвеждане от 2004 година глобания график за постепенно прекратяване и използоване на хладилен агент HCFC (и такива като R22). Хладилният агент R22 и другите хладилни агенти HCFC ще бъдат напълно забранени до 2020 година.

 

National

   Климатиците National са произведени от Panasonic Corporation за японския пазар. Характерно за тези климатици е, че те са снабдени със компресори от най-ново поколение, т.е. така наречените scroll компресори. Битовите климатизатори използващи този тип компресори са много компактни, което позволява да се монтират там където мястото за монтаж на външното тяло е ограничено. Друга особеност на тази марка климатици са ниските нива на шума както от вътрешното така и от външното тяло на климатика, в тази връзка можем да отбележим, че тези климатици са предпочитани за помещения в които се изисква по-голяма мощност съчетана с безшумност при работа на климатика. Най-новите технологии внедрени в японски инверторни климатици с марката National са гаранция за висока ефективност и безпроблемна работа на машините не само през три годишния гаранционнен период, но и доста след това.

 

                                          

  Японски концерн с високо качество и надеждност на продуктите, произведени за Япония.SANYO elektronic е основана през 1947година в Honmachi, Moriguchi City, Osaka. В началото, SANYO започват производство на фарове и генератори за велосипеди. През 1950година SANYO се превръща в корпорация и се премества в Keihan-Hondori, Moriguchi City. По-късно започва призводството на радио приемници, черно-бели телевизори, миялни машини. В днешно време SANYO е един от най-големите производители на висококачествени климатици. По-известна на Азиатския пазар, фирмата е с големи традиции и е една от предпочитаните от японците марка.Отлично качество.

Климатици Sanyo

 

 

  Своя път на пазара компаниятa за климатици Mitsubishi electric започва през 1921 година с производство на битови вентилатори. Сега Mitsubishi Electric е основната компания в семейството на Mitsubishi по производство на електронна техника и компоненти. На нея принадлежат 49 завода, разсположени по целия свят, 11 научно-изследователски института и лаборатории в Япония, Европа и САЩ, повече от 140 офиса в 39 страни.

   Mitsubishi Electric се явява един от признатите лидери в производството на климатици и климатични системи както в Япония, така и в целия свят. Климатици Mitsubishi се отличават с тиха работа, безупречно качество, безотказна работа, върхови технологии. С непосредственното производство на климатици в Mitsubishi Electric са заети 5 завода в Япония, Азия и Европа. Освен това, още 2 завода произвеждат компресори за климатици, а един – системи за вентилaция. За периода на работа в областта на климатичните системи Mitsubishi Electric стана световен лидер в производството на климатици и оставя свои следи в развитието на тази индустрия.